Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,22 Ft
Euró
389,73 Ft
Font
455,51 Ft
Bitcoin
51,245 $

67. születésnapját ünnepli az Ötöslottó – a hétvégén 6,1 milliárd forint várja gazdáját

Egészen hihetetlen összeg várja szerencsés gazdáját szombaton, miközben az Ötöslottó 67. születésnapját ünnepli.

Fotó: MTI/Mónus Márton
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Szerencsejáték Zrt. számolt be arról, hogy 67 éve ezen a napon, 1957. február 13-án kezdte meg az akkori Sport- és Lottóigazgatóság az Ötöslottó szelvényeinek értékesítését, darabonként 3 forint 30 fillérért. Szinte azonnal berobbant a köztudatba a Totó méltó ellenfeleként emlegetett Ötöslottó, az első telitalálatos szelvény pedig már 1957. április 11-én megszületett.

A szelvényen egy özvegyasszony saját, valamint gyermekei életkorát játszotta meg, amellyel máig tartó hagyományt indított és örökbe beírta magát a számsorsjátékok történetébe. Érdekesség, hogy az Ötöslottó eddigi legnagyobb nyereménye közel 6,5 milliárd forint volt, amelyet 2020-ban a 13. játékhéten nyert meg egy szerencsés. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Érdekesség, hogy a felmérések szerint a játékosok nagyjából fele-fele arányban játszanak saját számokkal, illetve gépivel: a legkedveltebb számok között van a 13-as, a 7-es, a 21-es és a 3-as. Utóbbi pedig nem véletlenül a játékosok egyik kedvence, hiszen az Ötöslottó 67 éve alatt a 3-as számot húzták ki a legtöbbször, összesen 233-szor.

Mivel pedig az Ötöslottón immáron 28 hete nem volt telitalálatos szelvény, a szombati sorsoláson a játék történetének második legnagyobb nyereménye várja gazdáját, mely nem kevesebb, mint 6,166 milliárd forint. Ez a felfoghatatlan összeg természetesen sok szerencsevadász kedvét hozta meg a játékhoz, a vállalat tájékoztatása szerint az elmúlt mintegy 7 hónap alatt megduplázódott a forgalom a halmozódás kezdetéhez képest.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.

Cristiano Ronaldo egy zseni, megint gólt lőtt (videó)

Cristiano Ronaldo úgy gyártja a gólokat, mintha kötelező lenne, megint betalált a szaúdi bajnokságban, ami sokat ért.