Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,175 $

Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A támogatott lakhatás programban kialakított lakásokban szociális munkával támogatva teremtik meg az önálló élet lehetőségét fogyatékossággal élő embereknek.

A Támogatott lakhatás kialakítása és szociális alapszolgáltatások fejlesztése Hajdúböszörményben elnevezésű projekt segítségével felújított lakóotthon a hajdúböszörményi Bethlen Gábor utcában a projektzáró rendezvény napján, 2023. december 8-án. A Széchenyi 2020 programban elnyert 752,5 millió forint európai uniós és hazai támogatásból négy ingatlant vásároltak és újítottak fel a városban, ahol 24 fogyatékossággal élőnek biztosíthatnak támogatott lakhatást. MTI/Balázs Attila
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI beszámolója szerint Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Hajdúböszörményben jelentette be, hogy 2023 végére már ötezer fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban, az önálló élet reményében.

Fülöp Attila a Támogatott lakhatás kialakítása és szociális alapszolgáltatások fejlesztése Hajdúböszörményben elnevezésű projekt záró rendezvényén azt mondta, a támogatott lakhatás programban kialakított lakásokban szociális munkával támogatva teremtik meg az önálló élet lehetőségét fogyatékossággal élő embereknek.

Az államtitkár úgy fogalmazott, a harminc éve megalkotott, azóta többször az igényekhez igazított szociális törvény a szociális biztonság megteremtését, megszervezését még állami, illetve önkormányzati feladatként határozta meg, majd arra utalt, hogy Debrecenben egy civil szervezet, a Fény Felé Alapítvány, Hajdúböszörményben pedig a baptista egyház közössége jóvoltából javul a fogyatékossággal élő gondozottak helyzete:

„Mára eljutottunk odáig, hogy ezen a területen a civil, egyházi és önkéntes szervezetek megerősödtek, részt tudnak venni a gondoskodáspolitikai erőfeszítésekben.”

Hatalmas segítség ez a fogyatékossággal élőknek

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke elmondta, a szolgálat, amit a fogyatékossággal élők érdekében végeznek, „tanulás az Isten szeretetéből, és pici részletek továbbadása az Isten szeretetének”.

Mile Ferenc, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió elnöke pedig úgy fogalmazott, a beruházással a fejlesztések nem állnak meg, a jövőben szeretnének különféle foglalkoztatókat, elsőként egy gyertyaöntő manufaktúrát létrehozni, és a fogyatékossággal élők által készített termékekkel akár a piacon is megjelenni.

Végezetül German Gabriella intézményvezető a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió gondozási szolgálatának intézvényvezetője szólalt fel, s ismertette, a Széchenyi 2020 programban elnyert 752,5 millió forint európai uniós és magyar támogatásból négy ingatlant vásároltak és újítottak fel Hajdúböszörményben, ahol 24 fogyatékossággal élőnek biztosíthatnak támogatott lakhatást. Az intézményvezető megjegyezte, ezen túlmenően bővítették a házi segítségnyújtást és a fogyatékossággal élők nappali ellátását biztosító kapacitásukat is.

Kispadon kezd Szoboszlai a Tottenham ellen

Szoboszlai Dominik a Tottenham ellen léphet pályára az Anfield Roadon a Liverpool színeiben, és már a kezdő is ismert.

Már ismertek a Hatoslottó legújabb nyerőszámai

Megjelentek a legújabb nyerőszámok a Hatoslottó-sorsolás után, és mint általában az lenni szokott, sok pénzt lehetett nyerni.