Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Van egy 46 lakosú falu, ahol 30-an indulnak a közelgő választáson

Többek között anya és fia is összecsap majd egymással a júniusi választáson.

...svg content...Fotó: Unsplash/Andreas Gücklhorn
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A Torino közelében fekvő Ingrid nevű kis faluban soha nem látott számú lakos verseng a közelgő helyhatósági választásokon a pozíciókért, a versenyben ráadásul még a családtagok is ellentétes oldalon találják magukat.

A mindössze 46 lakosú és további 26 külföldön regisztrált választópolgárnak otthont adó Ingria azzal kerül a lapok hasábjaira, hogy a falu lakóinak közel kétharmada verseng a különböző pozíciókért a június 8-9-én esedékes választáson. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A jelenlegi polgármester, Igor De Santis már 2009 óta vezeti a falut, korábban pedig minden alkalommal elsöprő győzelmet aratott, most azonban váratlan kihívásokkal kell szembenéznie, miközben lélekben már a negyedik ciklusára készül.

Anya és fia összecsapnak

The Guardian szerint a polgármesteri verseny akkor vett váratlan fordulatot, amikor Stefano Venuti, egy milánói lakos, akinek Ingriában van a második otthona bejelentette jelöltségét. Tovább bonyolította a helyzetet, hogy egy másik pályázó, a 70 éves ellenzéki tanácsos Renato Poletto megszerezte De Santis édesanyjának támogatását, aki így csatlakozott Poletto kilenc nőt és egy férfit tartalmazó listájához.

“Megkértem édesanyámat, hogy csatlakozzon hozzám, de miután látta, hogy Poletto listáján többnyire nők szerepelnek, úgy döntött, hogy velük tart” – mondta De Santis. A rivalizálás ellenére De Santis édesanyja hangsúlyozta, hogy a történtek semmilyen szinten nem lesznek hatással a kapcsolatukra. “A fiam és én is a legjobbat akarjuk a közösségnek, ez pedig egy remek lehetőség arra, hogy hangot adjunk a nők álláspontjának anélkül, hogy a családi kötelékeket gyengítenénk”, mondta.

A falu számos hegyvidéki közösségre jellemző kihívással néz szembe, mint például az elnéptelenedés, a korlátozott szolgáltatások és a téli hónapokban jelentkező hó okozta káosz. Nem tudni, hogy a jelöltek számának megugrása összefüggésben van-e azzal, hogy Ingria 2022-ben felkerült az Olaszország legszebb falvait bemutató listára, mindenesetre ez nagyon megdobta az oda érkező turisták számát, ami De Santis szerint szintén egy olyan dolog, amivel a következő ciklus során foglalkozni kell majd.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.