Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Közel 400 millió forintért kelt el Donald Trump egyedi Lamborghinije

Az árverés hatalmas sikerrel zárult, ugyanis sokan nem számítottak arra, hogy valaki egymillió dollárnál többet kínál a volt elnök egyedi autójáért.

Fotó: Unsplash/Chris Kursikowski
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, nemrég árverésre bocsátották Donald Trump egyedi autóját, egy 1997-es Lamborghini Diablo VT Roadstert. Az árverés pedig lezajlott, ráadásul nem is akármilyen végeredménnyel: a Forbes beszámolója szerint ugyanis végül valaki nem kevesebb, mint 1,1 millió dollárt (395,7 millió forint) fizetett az egyedi járműért.

Egy, a közösségi médiában felbukkant bejegyzés szerint igen népszerű volt a Barrett-Jackson árverésén az összkerékhajtású szuperautó, amikor pedig a licit meghaladta a hét számjegyű összeget, a tömeg éljenzésbe kezdett. Mint ismert, a V-12-es motorral hajtott Lamborghini Blu Le Mans színben készült, fekete belső térrel. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A szuperautó egyediségét egyrészt színe adja, hiszen azt annak idején külön Trump megrendelésére alkották meg, de a vezetőoldali ajtó kinyitásakor látható kis tábla is hozzátesz különlegességéhez, melyen a „Donald Trump Diablo 1997” felirat olvasható. Ahogy azt korábban is megírtuk, az árverésen nem Trump adta el az autót, mivel már 2002-ben megvált tőle.

A Diablo igen ritka volt az Egyesült Államokban abban az időben, amikor Trump birtokolta, mindössze 132 darab érkezett belőle az Egyesült Államokba 1997 és 1999 között. A Diablo közvetlenül a legendás Countach után készült, s ez volt az első Lamborghini, melyet akkor gyártottak, amikor a Volkswagen ellenőrzése alá került az autógyártó. Trump egykori szuperautója az árverés adatai szerint alig több mint 24 ezer kilométert futott.