Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

16 év szünet után új lemezzel tért vissza a KFT zenekar

A Még mit nem című hatszámos anyag (EP) pénteken jelenik meg.

...svg content...MTVA Fotó: Zih Zsolt
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

Márton András, a KFT vezetője, dobosa az MTI-nek nyilatkozva megosztotta, mikor jött az ötlet, s mi motiválta a zenekart arra, hogy egy új lemezt alkossanak meg:

„A történet 2020 decemberére nyúlik vissza, amikor a Covid idején tartott online zenekari megbeszélésen felvetettem, hogy megint írjunk új számokat, és a többiek ezt lelkesen fogadták. A következő évben jó sok dalötlet érkezett Dránitól (Bornai Tibor) és Nátitól (Laár András), illetve én is írtam néhányat.” Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

Érdekességként megemlítette, volt, aki egy ideje fiókban lévő dolgát dobta be a közösbe, de a számok többsége akkor íródott, majd a következő évben húsznál több dal ment át a zenekar szűrőjén, végül hat felvétele mellett döntöttek:

„Fontos szempont volt, hogy különböző típusú dalok szülessenek, dinamikusabbak és líraiak egyaránt.”

A házi stúdiózás után a végső, közös felvételek a Pannónia Stúdióban zajlottak, a hangmérnök Mohai György volt, a zenei producer és a keverés felelőse Háry Péter volt, aki a legutóbbi KFT-lemezen, a 2008-as A bábu visszavág címűn is dolgozott a csapattal.

A dalok hamisítatlan KFT-hangzásúak, miközben a zene a szerzők karaktereit tükrözi. A szövegek a tőlük megszokott, kissé abszurd világot képviselik. A Buszvezető a hazai tömegközlekedés visszásságait és szépségét mutatja be, az Időutazóban száz évvel korábbra, a Nyugat szerkesztőségébe is visszarepülhetünk.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.