Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,75 Ft
Euró
388,09 Ft
Font
456,12 Ft
Bitcoin
67,453 $

124 éves lett egy 1900-ban született nyugdíjas (videó)

A Föld legidősebb lakója 1900-ban született, amivel már 124 évet élhetett, miközben azon dolgoznak, hogy mindez hivatalos formában is meg tudják erősíteni.

...svg content...Fotó: Unsplash/Willian Justen de Vasconcellos
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

A Guinness-rekordot hivatalosan jelenleg egy 111 éves brit tartja, akit a legidősebb férfinak tartanak. Ebben a hónapban kapta meg a különleges címet egy 114 éves venezuelai férfi halálát követően. A legidősebb élő nő pedig 117 esztendős, míg a hivatalos formában rögzített valaha volt legidősebb ember a 122. életévét is megélhette.

Most arról szólnak a hírek, hogy egy perui férfi az Andok-hegységben már a 124. születésnapját ünnepelhette április 5-én, ugyanis állítólag 1900-ban született. A perui kormány ezt állítja, és azon dolgoznak, hogy bekerüljenek a rekordok könyvébe, amivel Marcelino Abad Tolentino messze a Föld legidősebb lakója lehetne.

Ez nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy egyes törzsek között nincsenek, akik hasonló korban járnának, hiszen több milliárd ember él a Földön. A Reuters azt írja, a Guinness-rekordok szóvivője elárulta, valójában sok olyan jelentkezést kapnak, melyekben egyesek azt állítják magukról, hogy ők a legidősebb élő emberek a Földön.

Ehhez hiteles dokumentumokra van szükség, amiket szakértők vizsgálnak meg. Peru azonban állítja, Abad valóban 124 éves, aki gyümölcsökben és bárányhúsban gazdag étrendet követ, többek között ez az egyik nagy titka, mely által hosszú élet adatott meg számára.

Újabb európai turistaparadicsomnak lett elege a turistákból

Egyre több népszerű üdülőhely látja úgy, hogy a túlzott turistaáradat már több kárt okoz számukra, mint hasznot.

Újabb Primark-üzlet nyílhat Magyarországon?

Az első hazai Primark-üzlet megnyitása előtti sajtóbejáráson a cég közép-kelet-európai vezetője arra a kérdésre is választ adott, nyitnak-e majd újabb áruházat a magyar piacon.