Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

12 ezer liter tejet vont ki a forgalomból az Aldi, többen is rosszul lettek

Maró érzésről és hasfájásról számolt be több vásárló is.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A piliscsabai Aldiban vásárolt, 1,5 százalékos, saját márkás tej kapcsán több vásárló is a szájban és a nyelőcsőben érzett maró hatásról számolt be, mely később tartós hasfájáshoz vezetett – írja a Blikk.

A lap megkérdezte a NÉBIH-től, hogy milyen fejlemények történtek az ügyben, válaszuk szerint „az Aldi Magyarország Élelmiszer Kereskedelmi Bt. kivizsgálást indított a vállalkozás által forgalmazott 1,5%-os ESL tej kapcsán.” Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Mint közölték, az Aldi saját hatáskörében intézkedett, az érintett termékeket pedig kivonták a forgalomból, az előállító pedig szintén megkezdte a kivizsgálást. Az intézkedéseket az illetékes hatóság felügyeli.

Hozzátették, hogy a problémát az 1 literes, 1,5%-os ESL tejnél tapasztalták a vásárlók, melynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536. A termék előállítója pedig a Tolnatej.

Az említett termékből 12.408 liter került forgalomba, az Aldi visszaveszi az érintett árucikket, arról azonban egyelőre még nem közöltek információkat, hogy mi okozhatta a rosszulléteket.