Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,471 $

A zuglói rendőrök azonosították a HÉV előtt elszáguldó sofőrt

Fotó: YouTube/Sajtóügyelet BRFK
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Kiderült, hogy mivel indokolta a manőverét az a sofőr, aki kis híján tragédiát okozott, gyakorlatilag centikre volt a végzetes ütközéstől.

Korábban már beszámolhattunk arról a bizonyos jelentről, amit az egyik autós videóra vett. Ez pedig tökéletes bizonyítékként szolgálhat a rendőrség számára, akik hamar beazonosították a szabályszegőt.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A Budapesti Autósok Közössége még november 18-én osztotta meg azt a fedélzeti kamerás felvételt, ami egy nappal korábban készült. Csömör felől érkezett szabályosan a HÉV az Örs vezér tér irányába, amikor kivágott elé egy furgon.

Az eljárás adatai szerint egy férfi az általa vezetett furgonnal 2022. november 17-én Zuglóban a Szentmihályi út – Kerepesi út kereszteződésénél lévő vasúti átjáró piros jelzése ellenére egyenesen áthaladt az érkező HÉV előtt – írja a police.hu.

A videófelvétel alapján a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A zuglói nyomozók azonosították a járművezetőt.

A 27 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy piroson ment át a teherautóval. Azt mondta, hogy nem ismerte a környéket, és figyelmetlensége miatt nézte be a lámpát. A férfi az ellene folyó eljárásban szabadlábon védekezhet.