18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

45 zsákban találták meg hét eltűnt call centeres maradványait Mexikóban

TÉMÁK:
#18 #Mexikó
Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A mexikói rendőrség közölte, 45 olyan zsákot talált, melyekben hét eltűnt call centeres földi maradványait fedezték fel.

A CNN jelentése szerint a mexikói rendőrség 45 olyan zsákot talált egy szakadékban Guadalajara egyik külvárosában, melyekben hét eltűnt call centeres fiatal földi maradványaira bukkantak. A haláleseteket vizsgáló Jalisco állam ügyészsége közölte, hogy előzetes információik szerint a maradványok

„megegyeznek a call center néhány eltűnt fiatal, eltűnt alkalmazottjának fizikai jellemzőivel”.

A nyugat-mexikói Guadalajara városában május 20. és 22. között összesen hét call centeres alkalmazott eltűnéséről jelentettek. Luis Joaquín Méndez Ruíz jaliscói ügyész megosztotta, az emberi maradványokat egy nagyon meredek lejtésű telken, eldobott zsákokban találták meg.

A törvényszéki vizsgálat azonban még várat magára, egyelőre ugyanis nem erősítették meg sem az áldozatok számát, sem személyazonosságát. Mexikóban egy riasztó tendencia indult az elmúlt időszakban: rengeteg eltűnést jelentettek, jelenleg pedig több mint 100 ezer mexikói állampolgárt és bevándorlót keresnek.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, miután márciusban négy amerikai állampolgárt raboltak el Mexikóban, közülük ketten életüket vesztették, a szörnyű tragédia nyomán pedig Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök azt találta mondani, hogy „Mexikó biztonságosabb ország, mint az Egyesült Államok”.