Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

Meglepő helyről ajánlottak állást Zidane-nak, de visszautasította

Zinédine Zidane korábbi francia labdarúgó, edzõ érkezik az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségére a párizsi Chatelet Színházba 2022. október 17-én. A díjat a France Football francia szaklap most rendhagyó módon a 2021-es és 2022-es év választása alapján ítélik oda. MTI/EPA/Mohamed Badra
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Didier Deschamps még hosszú évekig a francia válogatott szövetségi kapitánya lesz, így az is biztossá vált, hogy a nemzet élő legendája, Zinedine Zidane még évekig nem tudja beteljesíteni álmát, hogy a franciák vezetője legyen.

Gyakorlatilag nyílt titok, hogy Zidane azért nem vállalt eddig klubedzői feladatokat, mert abban reménykedett, hogy felszabadul a francia válogatott kispadja és ezzel be tudná teljesíteni az álmát, hogy egy nap ő irányítsa nemzetét a csúcsra.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Mivel Deschamps azonban a következő világbajnokságig hosszabbított a csapattal, ezért erre még várnia kell „Zizou-nak”. Ennek klubcsapatok potenciálisan örülhetnek, ugyanis az elmúlt évek egyik legsikeresebb edzője így vélhetően nyitottabb lesz egy állásra.

Az ESPN forrásai szerint pedig már az első megkeresések egyike meg is történt, noha egy másik válogatott által: az amerikai labdarúgó szövetség megkereste a háromszoros BL-győztes mestert, hogy leüljön a válogatott kispadjára.

Az ESPN azonban megerősítette, hogy Zidane az ügynökén keresztül visszautasította a megkeresést, valamint az is megerősítésre került, hogy Brazília és Portugália kispadjára sem fog leülni, mint ahogyan azt megszellőztették a sajtóban.

Arról egyelőre nincs szó, hogy mi lehet a következő állomása a francia ikonnak, szóba hozták a korábbi klubcsapatával, a Juventusszal is, ám ott egyelőre Max Allegri élvezi a klubtulajdonosok bizalmát a hullámzó forma ellenére.

Zidane esetében egyelőre nem tűnik úgy, hogy a Real Madridhoz visszatérne, ugyanis Carlo Ancelotti remek munkát végez és Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal. A válogatottak valószínű kiesnek, de az sem kizárható, hogy Zidane még egy ideig élvezi a „külső szemlélő” szerepét.