Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

Zidane nem bízott benne, most kezdő a Real Madridban és milliós ajánlatokat kap

Fotó: EPA/Ballesteros
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 30. - 12:28

Zidane idejében a kirúgás szélén állt, az új edző alatt viszont vitathatatlanul az egyik alapember lett. 

Eder Militao története figyelmet érdemelne, ahogy egy másodlagos játékosból, aki nagyon közel állt a távozáshoz, kezdő lett, ráadásul az egyik legmeghatározottabb. A leigazolásakor a madridiak 50 millió eurót fizettek érte, sokan kritizálták az Zidane ideje alatt, azonban ma már mindenki belátja, hogy megtérült az ára. 

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

A játékosnak egészen addig nem volt helye a csapatban, amíg Sergio Ramos és Raphael Varane folyamatos sérülései miatt meg nem nyitották előtte a kapukat. A brazil pedig élt a lehetőséggel, és megmutatta, hogy igenis rendelkezik azokkal a kvalitásokkal, amelyek Európa egyik legjobb védőjévé tehetik. 

A Portóban megmutatta gyorsaságát, erejét és testességét, ami miatt Pepéhez hasonlították. Néhány hónapig Pepe mellett játszott, majd ugyanezt az utat járta be, és a spanyol fővárosba költözött. Az ő alkalmazkodása azonban jóval lassabb volt, mint a portugálé, és jó pár évet kellett várni arra, hogy az 1998-ban született középhátvéd legjobb formáját mutassa – írja az El Nacional

David Alabával nagyon stabil és megbízható párost alkotnak, ráadásul a szurkolók kedvencévé is váltak. Carlo Ancelotti megadta neki azt a bizalmat, amelyet korábban nem kapott meg, ez pedig minden kétséget kizáróan ki is használta. 

2020 nyarán már meg akart válni tőle Zidane, közölte vele, hogy nem szerepel a terveiben, hajlandó elengedni, ha jön egy jó ajánlat. Ez azonban nem történt meg, egyetlen klub sem akart érte 50 millió eurót fizetni, most azonban sokan már ennél jóval többet is letennének az asztalra a brazilért. 

Chelsea, Bayern München, Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain is beszállt a harcba, már mindannyira tárgyaltak Militao ügynökével, viszont a játékos, így, hogy Ancelotti bízik benne, nem akar távozni a spanyol fővárosból, inkább a szerződése meghosszabbításában bízik. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.