Zidane lehet Messiék új edzője Párizsban

Fotó: Twitter/Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021. október 5. - 07:44

Pochettino továbbra sem túl meggyőző a párizsiak kispadján, így nem okozna meglepetést, ha hamarosan megválnának tőle, és visszatérne Angliába.

Az argentin edző első szezonja nem volt túl acélos a PSG színeiben, hiába a remek keret. Ezzel ellentétben az elődje azonnal Bajnokok Ligáját tudott nyerni Londonban, ahol egykor ünnepelt sztár volt a rivális Tottenham-nél.

Nem sokkal azután, hogy a PSG leigazolta Pochettinót, sok olyan pletyka keringett a sajtóban, miszerint a szakember távozni akar, és visszatérne a Tottenham kispadjára, ahol Mourinho utódját keresték.

A PSG ezt nem engedte, ám most mégis elkezdtek gondolkodni a lecserélésén. A Fichajes a cikkében arról ír, hogy három olyan név is felkerült az asztalra, akik esélyesek lehetnek.

A vezetőség nem elégedett Pochettino munkájával, független az erősebb bajnoki rajttól, és a Bajnokok Ligájában aratott győzelmétől a Manchester City ellen a csoportkörben.

A hírek szerint a klub vezetősége nem elégedett a mutatott játékkal, ami nem meglepő, mivel Pochettino továbbra sem tudta működésre bírni a Messi-Neymar-Mbappé triót.

Emiatt rezeg alatta a léc, és a párizsiak megkezdték a folyamatot, aminek a végén leválthatják az argentint. Nem lenne meglepő a kirúgása, mivel Tuchelt úgy küldték el, hogy mindent megnyert Franciaországban, és először juttatta be a csapatot a Bajnokok Ligája döntőjébe.

„Cristiano Ronaldo a hibás a Manchester United kínlódásáért, mert csak magára gondol”

A fő célpont Zidane, mert úgy érzik, a francia legenda a legalkalmasabb arra, hogy irányítsa a csapatot, és egyetlen játékos követelése előtt sem hajolna meg. Egyfajta stratégiai lépés is lenne a leigazolása Mbappé megtartásának ügyében, de a csatár hajthatatlan, Madridban akarja folytatni a pályafutását.

Conte is rákerült a szűkített listára, aki egy nagyon erős személyiség, és taktikai szempontból komoly változásokat hozhatna a pályán. Egy magas szintű edző, aki továbbra is szabadon igazolható, de mások is akarhatják.

A harmadik név pedig Löw, a profilját tekintve hasonló, mint Zidane, de többi taktikai megoldást kínál. A német válogatott élén eltöltött időszak után remek váltást jelentene számára, hogy egy klubot irányítson. Az egyetlen kérdés, mennyire illene bele a képbe, mivel Párizsban mindig nyernie kellene.