Zidane felülírhatja Mbappé és Benzema terveit

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 26. - 11:35

A francia edző színrelépése mindent megváltoztathat Madridban és Párizsban. 

A Paris Saint-Germain és a Real Madrid viszonya nem mondható éppen jónak, és ez sem könnyíti meg a helyzetet, hogy Mbappé félig már Madridban van. Al Khelaïfi, a PSG elnöke azt hitte, szövetségesek Florentino Pérezzel, azonban most elárulva érzi magát, és addig nem nyugszik, amíg keresztbe nem tesz a madridiaknak. 

A hírek szerint elkezdődtek a tárgyalások Zinedine Zidane-nal, akit Mauricio Pochettino leváltására terveznek Párizsba csábítani. A tervek arról szólnak, hogy a francia a szezon végén érkezne a csapathoz. A lépés annyira nem meglepő, tekintve, hogy a PSG nem azt nyújtja, amit elvárhatnánk tőle megnézve a játékosok névsorát, és a Manchester City elleni csúfos 2-0-s vereség sem Pochettino malmára hajtotta a vizet. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Zidane érkezésével azonban váratlan fordulatot vehetnek az események Madridban is. A PSG reménykedik benne, hogy így sikerülne megtartaniuk Kylian Mbappét, aki csodálja Zidane-t, ezért bíznak abban, hogy a sztárcsatár meggondolja magát, és mégsem költözik a spanyol fővárosba. 

Az El Nacional szerint azonban nem ennyire rózsás a helyzet, ugyanis Mbappé környezete azt kommunikálja, hogy a játékos döntése végleges, mindenképp távozik, az új edző személye sem tudja befolyásolni. 

Mbappé szerződtetésének elmaradása hatalmas csapás lehet a madridiaknak, akiknek viszont nem csak a francia játékos okozza az egyetlen fejtörést, hanem Karim Benzema jövője is, aki tisztában van vele, hogy Zidane nagyon szívesen látná a csapatában. 

A játékos, akinek nem sok hely maradna a kezdőcsapatban Mbappé és Haaland ékezése esetén, annak ellenére, hogy Pérez elnök nagyon kedveli, tudja, hogy a karrierje lassan a vége felé közeledik. Szívesen fejezné be a pályafutását Franciaországban, pláne egy olyan egyesületnél, mint a PSG. 

Tudja, hogy Zidane-nal a kispadon és Messivel meg Neymarral a csatársorban hatalmas dolgokat érhetnének el.