Zidane irányíthatja a francia válogatottat a világbajnokságon?

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021. július 14. - 12:57

Közel sem olyan biztos Didier Deschamps helye, hiába van érvényes szerződése a válogatottnál, miután az Európa-bajnokságon messze gyengébbnek szerepeltek a vártnál.

Franciaországot az egyik legnagyobb esélyesnek tartották az Európa-bajnokság előtt, majd szép lassan kezdett kirajzolódni, hogy a Deschamps vezette alakulatnál nem megy minden úgy, ahogy kellene.

A magyar válogatott sem volt túl messze attól, hogy legyőzze őket, ráadásul ki is eshettek volna a csoportjukból, ami nem sokkal később megtörtént. A franciák még csak az elődöntőig sem tudtak eljutni, igen hamar búcsúztak a tornától.

Deschamps helyét megerősítették, de a MARCA most arról ír, hogy egyre nagyobbak a kétségek a maradását illetően, és már Zidane esetleges hatalomátvételére is kisebb pénzt adnának a bukmékerek. Ez pedig azt vetítheti előre, hogy a francia legendának lehet esélye a válogatott átvételére Katarra, ahol a világtornát rendezik.

Egyes hírek szerint Zidane kizárta azt az opciót, hogy miután ismét a saját döntése részeként felállt a madridi kispadról, egy másik top-klubot irányítson. Az olasz média szerint a Juventus megkereste őt, amikor még Pirlo utódját keresték.

Miután Zidane nemet mondott, Allegri kapta meg a lehetőséget, hogy újra a Juventus élére kerüljön, míg a francia szakember hallgat. Állítólag nagy álma, hogy a francia válogatottat vezesse, és a szövetségnél ő lehet a favorit, ha úgy alakul, hogy váltaniuk kell.

A Real Madrid korábbi edzője a Barcától igazolna

Ez egy ideális munka lenne számára, mivel nem kellene minden egyes nap edzéseket vezetnie, illetve a sok utazásról is lemondhatna, ami hétről hétre mérkőzésekkel jár. A hírek szerint amennyiben Deschamps mégis távozna, Zidane mellett Blanc, Wenger és Henry is felkerül a szűkített listára.