Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Zidane elit angol klubhoz kerülhet, érik a nagy fordulat?

Fotó: MTI/EPA-EFE/Juanjo Martin
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Solksjaer jövője veszélyben van a Manchester United élén, akár Zidane is válthathja.

Az elmúlt hetekben Zinedine Zidane mobiltelefonja sűrűn megcsörrent. A francia edző, aki a Real Madrid tavaly nyári távozása óta csapat nélkül maradt, kapott egy hívást a Newcastle-től, és elutasította a csapat edzői posztjának gondolatát, mivel nem érdekli túlságosan egy olyan projekt, amely még nem alakult ki, és amely nem garantálja, hogy rövid távon kvalifikálja magát Európába egy olyan bajnokságban, amely túlságosan versenyképes hozzájuk képest. Azonban volt egy másik hívás, amely sokkal érdekesebb volt – a Manchester Unitedtől érkezett. 

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

A csapat nem áll túl jól. A Premier League-ben a United a hatodik helyen áll, nyolc meccsből mindössze négyet nyert meg, és a múlt hétvégi, Leicester elleni fájdalmas, 4-2-es vereség megkongatta a vészharangokat az Old Traffordon. Solskjaert minden eddiginél több kérdés foglalkoztatja a hozzáállásával és a csapat teljesítményével kapcsolatban, mivel nem sikerült annyit kihoznia Cristiano Ronaldóból, mint amennyit vártak tőle.

Nem ez az első eset, hogy a norvég edzőt kritikák érik, és az állása komoly veszélyben van. A tavalyi szezonban egy kissé bonyolult időszak után visszaterelte a dolgokat a helyes útra, de a Unitednek egy olyan nyár után, amikor rengeteg pénzt fektettek be az igazolásokba, minél előbb eredményekre van szüksége, és sem a Premier League-ben, sem a Bajnokok Ligájában (egy győzelem és egy vereség) nem bizonyul erős csapatnak.

A Real Madrid korábbi edzőjének az volt az elképzelése, hogy 2021-ben a szabadságát tölti, és a 2022-es katari világbajnokság után, jövő év végén veszi át a francia válogatott irányítását. Ezzel még egy évet munka nélkül maradna, és nem lenne biztos, hogy átvehetné a válogatottat, hiszen Franciaország világbajnoki szereplésétől függően Deschamps maradhatna a csapat élén – írja a Fichajes

Az Európa-bajnokság után azt pletykálták, hogy Deschamps-t nem nevezik ki újra, de a Nemzetek Ligája-diadal mindent megváltoztatott. Egyelőre senki sem tudja garantálni Zidane-nak, hogy 2023-ig menedzser lesz, így ha a Manchester Unitednél felajánlják neki a munkát, nagyon nehéz lenne nemet mondania. Egyelőre csak egy előzetes ajánlatról van szó.

Zidane-nak tetszik a United-projekt, valamint az, hogy újra találkozhatna néhány korábbi játékosával, például Cristianóval és Varane-nal, akikkel a Santiago Bernabeuban töltött időszakában a legjobban kijött. Solskjaer jövője és az, hogy végül Zidane váltja-e a norvégot, nagyban függ a United elkövetkező mérkőzéseitől ebben a hónapban.