Zidane nem kér a Manchester Unitedből, de egy másik sztáredző annál inkább

Antonio Conte, az angol Chelsea labdarúgócsapat új, olasz vezetõedzõje az osztrák Rapid Wien elleni barátságos labdarúgó-mérkõzésen a bécsi Allianz Stadionban 2016. július 16-án. (MTI/EPA/Lisi Niesner)
not image

Kornis Vivien

2021. október 25. - 20:33

Solskjaernek már csak órái lehetnek hátra az Old Trafford csapatán, azt azonban egyelőre csak találgatni lehet, ki lesz az utódja.

Egyre biztosabbá válik, hogy Ole Gunnar Solskjaer hamarosan távozni kényszerül a Manchester United kispadjáról, hiszen – ahogy mi is beszámoltunk róla – a klub komolyan fontolgatja, hogy az elmúlt időszak mélyrepülése és a Liverpool elleni csúfos vereség miatt megválik a norvég edzőtől.

Az mindezidáig nem volt világos, ki válthatja az Old Trafford élén, de Zinedine Zidane-t nem meglepő módon hírbe hozták a Vörös Ördögökkel. A Real Madrid korábbi edzője azonban, úgy tűnik, nem gondolkodik abban, hogy rövid távon visszatér a kispadra – sem a Manchester United, sem más klub kedvéért – számolt be a Mundo Deportivo

Természetesen azért vannak kivételek, hiszen azt tudni lehet, hogy bármikor a francia válogatott vagy a Paris Saint-Germain élére állna. Egyelőre sem Didier Deschamps, sem Pochettino távozásáról nem szólnak a hírek, így az ikonikus francia edző addig is leginkább pihenni szeretne.

Ezzel szemben Antonio Conte a Fichajes beszámolója szerint 100 százalékig meg van róla győződve, hogy át tudná venni a vezetést a Premier League-csapat élén. Ha a Manchester United vezetősége úgy dönt, az olasz edzőt választja, Conte alig néhány hónappal azután tér vissza az európai kispadokra, hogy az Inter Milantól távozott.

Conte számára ráadásul a Premier League sem lenne újdonság, hiszen 2016 és 2018 között a Chelsea csapatát vezette, így kiváló utódja lehet a norvég Solskjaernek, aki egyébként a Liverpool elleni mérkőzés után azt mondta, nem hajlandó feladni a küzdelmet.

Az európai labdarúgás világában egyébként egy másik jelentős edzőváltás is kibontakozóban lehet, hiszen Ronald Koemannal sincs megelégedve teljes mértékben sem a klubja, sem a Barcelona szurkolói.