Zidane a Barca egyik legjobbját akarja, ha a PSG edzője lesz

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. október 28. - 06:49

Továbbra is téma Zidane átszerződése a francia élvonalban, ahol világsztárokat edzhetne Párizsban.

Ismét beindulhat a nagy edzőkeringő, miután Koemant menesztette a Barcelona a szerda esti újabb fiaskót követően. Xavi abszolút favorit, folyamatosan tárgyalnak az egykori legendás játékossal, aki ezzel Guardiola útjára léphet.

A Manchester Unitednél is egy hasonló folyamat valósulhat meg a következő napokban vagy hetekben. A briteknél az a Pochettino az első választás, aki jelenleg a PSG edzője, de már a nyári időszakban sokat cikkeztek a gyors távozásáról.

A PSG nemet mondott, így Pochettino maradt a helyén, de közel sem biztos, hogy abszolválni fogja a szezont, vagy az azt követőt, hiába van érvényes szerződése. Mivel a PSG vezetősége nagy rajongója Zidane-nak, aki hónapok óta a háttérből figyeli az eseményeket, ez megadhatja Pochettinónak a lehetőséget arra, hogy idő előtt költözzön az Old Traffordra.

Ugyanakkor reálisabb, hogy Conte veszi át a United irányítását, Pochettino pedig marad a helyén, és csak később érkezik Zidane a helyére. Az El Nacional úgy tudja, hogy a francia klasszisnak vannak bizonyos feltételei a PSG-vel szemben, mielőtt igent mondana.

Zidane már mindent megnyert, amit csak lehetett, noha még mindig fiatal edzőnek számít. A PSG egy újabb lehetőség lehet számára, hogy hazai környezetben dolgozzon, és egy olyan keretet irányítson, ami tele van világsztárokkal.

Az egykori klasszis középpályás állítólag már közölte a PSG-vel, hogy ha meg akarják szerezni, akkor bele kell törődniük abba, hogy a francia válogatott irányítása is érdekli, ha lehetősége nyílik rá.

Minden más projektnél fontosabb számára, hogy a nemzeti csapatot dirigálja, és bízik abban, hogy még a 2022-es világbajnokság előtt megkapja a munkát. Az egyik extra kérése az lenne, hogy a PSG szerezze meg a Barca egyik legjobb játékosát, aki a megérkezése óta rengeteget volt sérült.

Dembéléről van szó, a francia válogatottról, anno Neymar pótlására szerződtették. Ha a sztár nem hosszabbít a Camp Nou-ban, akkor az idei szezon végén ingyen távozhat, így a PSG egy újabb remek játékost szerezhetne meg átigazolási díj nélkül.

A Manchester United, a Dortmund és a Juventus is opció számára, akárcsak a dúsgazdaggá vált Newcastle. Hamarosan újra pályára léphet, és ha a következő hónapokban nem sérül meg újra, bizonyíthatja, hogy a világ egyik legjobbja a posztján.