Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Tömegbaleset egy zenei fesztiválon: legkevesebb kilenc ember életét vesztette, köztük két gyermek

Áldozatok holtteste mellett tűzoltók és rendőrök Quetzaltenangóban 2022. szeptember 15-én hajnalban, miután halálos tülekedés alakult ki a függetlenség napja alkalmából rendezett szabadtéri koncerten a gualemalai városban. A tűzoltóság szerint legalább kilenc embert halálra tapostak, húsz pedig megsebesült a tolongásban. MTI/AP/Gustavo Rodas
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 17. - 05:30

A szabadtéri zenei fesztiválnak mindössze két kijárata volt, s amikor a tömeg pánikszerűen elindult kifelé, eltaposták egymást.

A helyi hatóságok és a mentők közlése szerint legkevesebb kilenc ember, köztük két 12 éves gyermek életét vesztette egy zenei fesztiválon történt tömegbalesetben a nyugat-guatemalai Quetzaltenango városában.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

A szabadtéri zenei fesztiválon csütörtök kora reggel hatan megsérültek, akiket kórházba szállítottak, Maria del Carmen Sajquim, a guatemalai nyugati regionális kórház szóvivője pedig megosztotta, többségük csonttörést szenvedett.

A helyszínen megkérdezett szemtanúk elmondása szerint a hatalmas fesztiválterületen mindössze két kijárat volt, így amikor az emberek pánikszerűen elkezdtek nyomulni a kijáratokhoz, azonnal káosz alakult ki és az emberek egymáson taposva próbáltak kijutni a területről.

A helyi média beszámolói szerint a fesztiválon több mint 10 zenekar lépett fel, az eseményt pedig a közép-amerikai ország függetlenségének napjának alkalmából rendezték meg, ahogy azt minden évben szokták – a tragikus balesetről készült helyszíni fotókat ezen a linken lehet megtekinteni.

Sajnos nem ez az első alkalom, hogy halálos végkimenetelű baleset történik Latin-Amerikában nyilvános eseményeken: júliusban négy ember vesztette életét, és 70 megsérült, amikor egy bikaviadal közepette összeomlott a lelátó egy része. A régió legtragikusabb eseménye pedig kétségkívül a 2004-es tűzvész volt: egy Buenos Aires-i éjszakai klubban 194 ember vesztette életét, miután a zsúfolásig megtelt szórakozóhelyen valaki meggyújtott egy fáklyát.