Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

Több titkosszolgálati vezetőt is lecserélt Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizotság elnökével a kijevi megbeszélésük után tartott sajtóértekezleten 2022. június 11-én. Ukrajna márciusban benyújtotta tagfelvételi kérelmét az Európai Unióhoz, miután Oroszország február 24-én megtámadta az országot. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 16. - 09:38

A háború alatt kiderült, hogy Volodimir Zelenszkij nem szívbajos, ha fontos pozíciókon történő személycseréről van szó.

A The Kyiv Independent beszámolója szerint ismételten ez történt, Zelenszkij ugyanis az ukrán titkosszolgálat négy regionális vezetőjét váltotta le.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Mint írják, a Zelenszkij által aláírt rendelet értelmében a kijevi, a Kijev megyei, a Ternopil megyei és a Lvov megyei SBU-vezetőket leváltják pozíciójukból.

Artyom Bondarenko, aki eddig az SBU Lvov megyei irodájának volt vezetője, ezentúl a Kijev és Kijev megyei irodát fogja irányítani.

A többi megüresedett hely pótlásáról nem tudni, illetve az sem került megerősítésre, hogy mi volt az oka Zelenszkij döntésének, miért kellett átalakítani a vezetői struktúrát.

Már nem egy alkalommal fordult elő a háború alatt, hogy Zelenszkij vezető beosztású tisztviselőket mentett fel a feladatai alól, mert nem volt velük megelégedve.

Oroszországban sem más a helyzet, ott szinte havonta váltják egymást a tábornokok és parancsnokok, mert nem tudják megtalálni a megfelelő vezetést.