Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Zelenszkij: „az európai történelem egyik legdacosabb terrortámadásának” a kremencsuki pláza elleni csapás

Fotó: Az Ukrán Állami Katasztrófa-elhárító Szolgálat által közreadott képen egy bevásárlóközpont tüzét oltják tûzoltók az ukrajnai Kremencsukot érõ orosz rakétatámadás után, 2022. június 27-én. MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófa-elhárító Szolgálat
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 28. - 10:10

Az ukrán elnök nem mulasztotta el a hétfői beszédében, hogy terrortámadásnak minősítse a Kremencsukban történteket. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő este beszédet mondott az ukrán népnek, amelyben felidézte a kremencsuki bevásárlóközpont elleni támadást: 

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

„A kremencsuki bevásárlóközpont elleni mai orosz támadás az európai történelem egyik legdacosabb terrortámadása” – jelentette ki. 

„Egy békés város, egy közönséges bevásárlóközpont, benne nőkkel, gyerekekkel, közönséges civilekkel” – hangoztatta. 

Elmondta, hogy „a légiriadó előtt körülbelül ezer ember volt ott. Szerencsére, amennyire jelenleg tudjuk, sok embernek sikerült időben kijutnia. Időben kivitték őket. De még mindig voltak bent emberek: személyzet, néhány látogató”. 

„Csak teljesen elmebeteg terroristák, akiknek nem lenne helyük a földön, képesek rakétákkal lecsapni egy ilyen objektumra. És ez nem egy célon kívüli rakétacsapás, ez egy kiszámított orosz csapás volt – pontosan erre a bevásárlóközpontra” – idézi a The Guardian.   

Bár Zelenszkij szerint még nem lehet megállapítani az áldozatok számát, ő jóslásokba bocsátkozott, és azt mondta, hogy a veszteségek „jelentősek lehetnek”, de még meg kell állapítaniuk, hányan vannak a romok alatt.  

Azóta már érkezett hivatalos jelentés, a hatóságok azt közölték, hogy az áldozatok száma 18-ra emelkedett, és további 59 ember kért orvosi segítséget. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.