Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Zelenszkij szerint az abszolút gonosszal állnak szemben az oroszok elleni háborúban

MTI/EPA/STR

Bense Róbert

2022. június 14. - 07:10

Óriási veszteségekről számolnak be, az orosz erők egyre közelebb kerülnek a város elfoglalásához.

Ukrajna még a mariupoli borzalmak sokkját sem dolgozta fel, máris egy újabb nagyváros került kegyetlen ostrom alá. A szeverodonyecki csata pedig már most a háború egyik legsúlyosabb ütközetének tűnik.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a múlt héten megdöbbentő veszteségekről számolt be, állítása szerint csak ukrán oldalon napi száz katona esik el, további ötszáz pedig sérüléseket szenved – számolt be róla a The Guardian.

Az ukrán elnök mindeközben „egyszerűen félelmetesnek” nevezte a szeverodonyecki csatát, melyet a katonai mellett civil oldalról is szörnyű veszteségek jellemeznek:

„Az abszolút gonosszal állunk szemben. És nincs más választásunk, mint előrehaladni és felszabadítani a területünket. Naponta felhívjuk partnereink figyelmét arra, hogy csak az Ukrajna számára elegendő számú modern tüzérség biztosíthatja előnyünket és vethet véget a donbászi régióban tapasztalható orosz kegyetlenségnek” – mondta Zelenszkij.

Szerhij Haidai, Luhanszk területi kormányzója hétfőn közölte, hogy az orosz erők 70-80%-ban ellenőrzésük alá vonták Szeverodonyecket, ám a várost még nem kerítették be. Hozzátette azonban, hogy az evakuálás és a település megközelítése gyakorlatilag lehetetlen, mert három hídja közül mostanra az utolsót is felrobbantották.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.