Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Zelenszkij olyasvalamit akar az oroszoktól, ami szinte lehetetlennek tűnik

Fotó: Az ukrán elnöki sajtóhivatal felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 29-én. Zelenszkij az orosz invázió február 24-i kezdete óta először látogatott a keleti frontvonalra. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal
not image

Hujber Dávid

2022. június 8. - 20:52

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy a jelenlegi patthelyzet nem opció számára, és minden területet vissza akar szerezni az oroszoktól.

Egy ideje nem zajlanak személyes szintű béketárgyalások Ukrajna és Oroszország között, ami több mint aggasztó, mivel minden egyes órával csak véresebbé válik ez a háború, ami már három hónapja tart.

Február végén kezdődött az invázió, és azóta mindkét fél rengeteg embert veszített. Az ukránok nemcsak katonákat, hanem sok ezer civilt is vesztettek, miközben számtalan háborús bűnt fogalmaztak meg Oroszországgal szemben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a The Financial Times-nak adott interjújában beszélt arról, hogy nem opció számára az Oroszországgal kialakult patthelyzet, és ismét a Nyugattól kért segítséget, újabb és újabb fegyvereket.

Moszkva jelenleg keletre összpontosít, és bizonyos területeken komoly sikereket értek el, de ennek is ára van. Zelenszkij azt mondja, a felszereléseket tekintve továbbra is alulmaradnak az oroszokkal szemben, emiatt sem tudnak előrenyomulni, és még nagyobbak lesznek a veszteségeik – írja a The Guardian.

Joe Biden amerikai elnök korábban célzott arra, hogy Ukrajnának talán le kellene mondania egyes területeiről a béke érdekében, de az ukrán elnök erről hallani sem akar. Azt mondta, a végső cél az, hogy Ukrajna minden egyes területéről kiszorítsák a megszállókat, ami jelen állás szerint egy lehetetlen küldetésnek tűnhet.

Zelenszkij álláspontja változatlan, a háborút tárgyalóasztalnál fejezné be, készen áll arra, hogy közvetlen tárgyalásokat folytasson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ő az egyetlen, akivel hajlandó beszélni az orosz vezetésből, miután Putyin hozza a döntéseket, nem más.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.