Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Zelenszkij megfogadta, nem ad át területet Oroszországnak, ebből továbbra sem enged

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt a kijevi Mariinszkij-palotában 2020. február 3-án. Erdogan magas rangú ukrán hivatalnokokkal találkozik Kijevben. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
not image

Hujber Dávid

2022. június 11. - 10:14

Ez pedig könnyen azt jelentheti, hogy tovább húzódik a háború, amiben három hónap alatt rengetegen vesztették életüket.

Egyelőre csak becslések vannak arra vonatkozólag, hogy eddig összesen hány embert vesztettek a felek a több mint három hónapja tartó háborúban. Az oroszok állítólag már 30 ezer elesett katonánál tartanak, de az ukránok is egyre közelebb állhatnak ehhez a számhoz, miközben napi szinten minden eddiginél több katonájuk hal meg.

Soron kívül Lukasenka iskolásokat mozgósítana az alma és a burgonya betakarítására 

Az ukrán civilek között is sok az elhunyt, csak Mariupolban 20 ezer felett lehet az elhunytak száma, ráadásul a kikötővárosban már a kolera is terjedni kezdett. A háború után a népszámlálás adhat tisztább képet arról, hányan is hunytak el pontosan Ukrajnában.

Joe Biden amerikai elnök korábban már tett utalást arra vonatkozólag, hogy Ukrajnának talán át kellene adnia pár területet az oroszoknak, de Volodimir Zelenszkij erről hallani sem akar. Legutóbb is azt hangsúlyozta, hogy nem fog területet átadni az orosz erőknek, ugyanakkor megérti, hogy a diplomácia életeket menthet.

Az Independent is beszámolt Zelenszkij beszédéről, amit a briteknek mondott, hozzátéve, az ukrán elnök szerint minden háborúnak tárgyalások útján kell véget érnie. „De sajnos az Orosz Föderáció elnöke ezt nem érti.”

„Mindkét félre szükség van, akik hajlandóak befejezni a háborút az országaik között, máskülönben ez nem fog működni.” – folytatta az elnök, és ismét egyértelművé tette, hogy az országuk függetlensége nagyon fontos, és nincs semmi, amiből engedne.

Zelenszkij szeretne Putyin orosz elnökkel tárgyalni, de Oroszország szerint ennek több kitétele van, amik egyelőre nem teljesültek. Márpedig addig a találkozó nem jöhet létre, a háború pedig folytatódik, és azt mondják, Oroszország ebben az ütemben még egy évig is képes lesz folytatni a csatákat Ukrajnában.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.