Dollár
397,04 Ft
Euró
418,84 Ft
Font
487,47 Ft
Bitcoin
17,155 $

Zelenszkij: Oroszország a „terrorizmus állami támogatója”

TÉMÁK:
#Zelenszkij
MTI/EPA/OLEG PETRASYUK
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Ukrajna elnöke a kremencsuki bevásárlóközpont elleni támadást követően szólalt meg.

Volodimir Zelenszkij a Telegramon közzétett bejegyzésében így fogalmazott: “Csak teljesen elmebeteg terroristák képesek rakétákkal lecsapni civil objektumokra. Nekik egyszerűen nincs helyük ezen a bolygón” – írta.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Az ukrán elnök az óvodák, iskolák, bevásárlóközpontok és civil lakóházak elleni korábbi támadásokat előre kitervelt, „kalkulált csapásoknak” nevezte. „Oroszországot a terrorizmus állami támogatójaként kell elismerni. A világ meg tudja és meg is kell állítania az orosz terrort” – tette hozzá Zelenszkij.

Oroszország továbbra is folyamatosan tagadja, hogy csapásai során bármikor is szándékosan céloztak volna meg civileket. A kremencsuki bevásárlóközpont rakétatámadása kapcsán azt állították, hogy a támadást valójában egy fegyverraktár ellen hajtották végre, onnan terjedt át a tűz a plázára – írta meg a Sky News.

Ezt az állítást azóta elemzők és szemtanúk egyaránt cáfolták. A támadás során eddig legalább 18 ember vesztette életét, további számos sebesültet pedig kórházban ápolnak. A pláza üzemeltetőinek felelőssége is felmerült az ügyben, ugyanis állítólag légiriadó volt érvényben a településen, azonban annak hatására az üzletközpontot nem zárták be.