Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Zelenszkij: az oroszok ismét támadni fognak, de az ukránok mindenre felkészültek

Fotó: Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ukrán katonai vezetőkkel tárgyal az ukrán fennhatóság alá visszakerült dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 14-én. A város nyolc hónapos megszállása november 11-én ért véget, amikor az orosz fegyveres erők befejezték egységeik visszavonását Herszon városából és átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint ez a hét ugyanolyan nehéz lehet, mint az előző, amikor az energetikai infrastruktúrát számtalan csapás érte.

Volodimir Zelenszkij elnök egyik legutóbbi beszédében arra figyelmeztetett, miszerint az ukrán erőknek és állampolgároknak fel kell készülniük az újabb csapásokra, ugyanis a rendelkezésre álló információik alapján a „terroristák” ismét támadásra készülnek.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

„Amíg vannak rakétáik, biztosan nem fognak nekünk nyugtot hagyni”

– mondta.

Majd arra utalt, hogy ez a hét ugyanolyan nehéz lehet, mint az előző, amikor az energetikai infrastruktúrát számtalan csapás érte, s ennek következtében le kellett állítani az atomerőműveket, valamint sok helyen megszűnt a víz- és áramellátás – írta a Sky News.

„A védelmi erőink készenlétben állnak. Az egész ország felkészül. Minden forgatókönyvet kidolgoztunk a partnereinkkel együtt”

– hangsúlyozta az ukrán államfő.

Eközben Oroszország továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy az invázió során nem veszi célba a civil lakosságot, míg Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete korábban azzal vádolta Moszkvát, hogy ezzel a módszerrel próbálja „behódolásra fagyasztani az országot”.