Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Az ukrán elnök szerint minden irányból megállították az orosz előrenyomulást

Fotó: EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke biztató információkat osztott meg az orosz-ukrán háború jelenlegi helyzetéről.

Zelenszkij pénteken ugyanis kijelentette, hogy a kiújult rakétatámadások ellenére szinte minden irányból sikerült megállítaniuk az orosz hadsereg előrenyomulását – idézte a CNBC. Az ukrán elnök jelezte, folytatják a harcot:

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

„A legtöbb irányból megállítottuk az ellenséget, a harcok tovább folytatódnak. Az oroszok arra számítanak, hogy elfáradunk, de mi nem fogunk elfáradni”

Hozzátette: ugyanaz a helyzet történt Ukrajnával, mint ami 1941-ben történt. Ezen a reggelen egyedül védjük az államunkat, miközben a világ néz minket. Az elnök jelezte, hogy az ukrán légvédelmi rendszerek jól állják a sarat az orosz támadásokkal szemben.

Az ukrán külügyminiszter megerősítette, hogy rakétatámadás érte Kijevet, miközben az utcák teljesen üresek voltak. Úgy tudni, a rakéták számos lakóházat eltaláltak, az oroszok pedig már 24 kilométerre vannak a fővárostól.

Vlagyimir Putyin csütörtök hajnali beszédében deklarált háborút Ukrajna ellen, noha úgy fogalmazta meg, hogy különleges hadműveletet hajtanak végre az ország területén a „nácítlanítás” és a „demilitarizálás” érdekében.

Putyin arra is kitért a beszédében, hogy meg kell állítani az ukrán hatóságok által folytatott „népirtást” az orosz ajkú lakossággal szemben, amely már nyolc éve szenved a kijevi elnyomás alatt.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja