Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Zelenszkij nem hajlandó tárgyalni Oroszországgal

Fotó: Bill Clinton volt amerikai elnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán államfõ videókapcsolaton keresztül beszélget a Clinton Globális Kezdeményezés (Clinton Global Initiative, CGI) találkozóján New Yorkban 2022. szeptember 20-án. A Clinton Globális Kezdeményezést 2005-ben, a Clinton Alapítvány egyik kiegészítõ intézményeként hozták létre. MTI/AP/Julia Nikhinson
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 22. - 10:25

Zelenszkij szerdán az ENSZ-ben szögezte le, hogy nem fognak asztalhoz ülni az oroszokkal.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán az ENSZ-ben mondott videóbeszédet, amelyben egyértelműen jelezte, hogy Ukrajna számára nem opció, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek Oroszországgal. 

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

„Ami az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokat illeti, valószínűleg különböző szavakat hallottak Oroszországtól a tárgyalásokról, amelyek szerint készen állunk. Beszélnek a tárgyalásokról, de katonai mozgósítást jelentenek be. Beszélnek a tárgyalásokról, de ál-referendumokat hirdetnek” – mondta Zelenszkij. 

Az ukrán elnök kijelentette, hogy kizárja az olyan megoldást, amely ellentmondana az Ukrajna által bemutatott „békeformulának” – írja a TASZSZ

„Azok, akik semlegességről beszélnek, mást jelentenek. Úgy tesznek, mintha védenének valakit, de valójában csak a saját érdekeiket védik” – tette hozzá. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai beszédében azt mondta, hogy kezdetben Ukrajna hajlott a megegyezésre, még úgy is, hogy azok Oroszországnak kedveztek volna, azonban az orosz elnök állítása szerint a Nyugat megfúrta a megállapodást, ugyanis nem felelt meg az érdekeinek. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.