Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Zelenszkij újabb kéréssel fordult a Nyugat felé az orosz légicsapásokat követően

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog Emmanuel Macron francia elnökkel megbeszélésük elõtt Kijevben 2022. június 16-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
not image

Nagy Noel

2022. július 7. - 11:58

Úgy tűnik, Oroszországnak végtelen számú rakéta áll a rendelkezésére, amelyet valahogy le kell reagálnia az ukrán honvédőknek.

Nem véletlen, hogy Volodimir Zelenszkij ismételten a Nyugat felé fordult és modern, hatékony légvédelmi eszközöket kért a Kmelnyickij régiót ért kedd reggeli rakétatámadásokat követően – számolt be róla a CNN.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

„Az orosz hadsereg nem tart szünetet, egyetlen feladatuk van, hogy embereket öljenek és megfélemlítsenek. Már úgy érződik, hogy ha néhány nem szólnak a légiriadók, azok is részei már a terrornak”

Hozzátette: ma éjjel, ismételten lehetett hallani a szirénákat Kijevben és egész Ukrajnában. Néhány rakétát sikerült lelőnie a légierőknek, illetve nem lassítottuk diplomáciai akcióinkat egy másodpercre sem, hogy hatékony mennyiségben légvédelmi rendszereket szerezzünk Ukrajnának.

„A nemzetünk legfőbb feladata, hogy alapvető biztonságot nyújtsunk az ukránoknak, alapvető védelmet nyújtsunk a rakétatámadások ellen idén. A feladat teljesítése azonban nemcsak rajtunk múlik, hanem azon is, hogy a partnereink megértik ezt a fundamentális igényünket”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Szerhij Hamalij, Kmelnyickij régió katonai vezetője elmondta, hogy összesen négy rakétát lőttek ki a térségbe, ebből egyet sikerült lekapcsolnia az ukrán légvédelemnek, ennek maradványai Szepetiv körzetre zuhantak le, míg a maradék három civil infrastruktúrán landolt.

Zelenszkij elmondása szerint Szumi, Mikolajiv és Dnyipropetrovszk megyéket is rakétatámadás érte, miközben Hamalij megerősítette azt, hogy az egyik rakéta egy víztoronyba csapódott be, ami az érintett közösség egészét vízzel látja el.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.