Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Zelenszkij: sokan noszogatnak, mégsem látok okot arra, hogy a tárgyalóasztalhoz üljek

Fotó: Emmanuel Macron francia elnök felszólalását hallgatja Volodimir Zelenszkij ukrán államfő az Ukrajna sürgős szükségleteinek kezeléséről szóló nemzetközi konferencián Párizsban 2022. december 13-án. MTI/EPA/Pool/AFP/Ludovic Marin
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint az orosz vezető „nem akar békét”, s az általa indított háború semmiben sem különbözik attól, amit a „fasiszta rezsim tett Hitler alatt”.

A TF1 Info beszámolója szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az LCI francia televíziónak adott interjújában kiemelte, jól tudja, hogy egyesek igyekeznek őt noszogatni, ám ő továbbra sem lát okot arra, hogy a tárgyalóasztalhoz üljön.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

„Nagyon nehéz párbeszédet kezdeményezni valakivel, ha te fegyvertelen vagy, a másiknál pedig géppisztoly van, vagy atomfegyver, ami még rosszabb”

– tette hozzá.

Elmondása szerint mindez azt bizonyítja, hogy Vlagyimir Putyinnal nem lehet tárgyalni, az orosz államfő által indított háború pedig semmiben sem különbözik attól, amit a „fasiszta rezsim tett Hitler alatt”.

A Kreml rendszerének megbuktatása elsősorban az oroszok feladata

„Emellett maga a tény, hogy az oroszok atomfegyverekről beszélnek, azt mutatja, hogy gyengék és elmebetegek”

– hangsúlyozta Zelenszkij.

Majd arra utalt, hogy a Kreml rendszerének megbuktatása elsősorban az oroszok dolga, hiszen „ők azok, akiket megfosztottak a szabadságjogaiktól, a választás szabadságától, s akiket az elszigeteltség állapotába taszítottak” – írta a Mandiner.

Végül Emmanuel Macronról ejtett szót, aki korábban úgy döntött, hogy továbbra is összeköttetésben marad Putyinnal, s itt elmondta, hogy a francia elnöknek joga van azt tenni, amit akar, „de ez már 2019 óta így van, vagyis nincs rá sok esély, hogy meghozza a gyümölcsét”.