Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Mióta itt jártál:

Zelenszkij: a fiam 9 éves, és már tudja az összes fegyver nevét

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök őrködő katonáktól körülvéve beszél az ukrán fennhatóság alá visszakerült dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 14-én. A város nyolc hónapos megszállása november 11-én ért véget, amikor az orosz fegyveres erők befejezték egységeik visszavonását Herszon városából és átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára. MTI/AP/Bernat Armangue
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint mindannyian áldozatot hoztak a háborúért, a gyermekeik pedig a gyermekkorukkal tették meg ugyanezt.

David Letterman amerikai talkshow házigazda októberben Kijevbe utazott, hogy interjút készíthessen Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, s erre a város legbiztonságosabb helyén, egy működő metróállomáson került sor, 60 méterrel a föld alatt.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A beszélgetésük során egyszer csak megszólalt egy sziréna, ami némiképp megijesztette Lettermant, de amikor látta, hogy a környezetükben senki sem reagált a hangra, Zelenszkijhez fordult, hogy ez tulajdonképpen minek a jelzésére szolgált.

„Sajnos ez azt jelenti, hogy a háború immár megszokottá vált”

– felelte az ukrán vezető.

Majd a műsorvezető a humor fontosságáról is szót ejtett, ami a legsötétebb időket is segíthet átvészelni, s ezt a véleményt Zelenszkij is osztotta, legfőképp amiatt, hogy korábban humorista volt – írta a Sky News.

A gyerekek túl sokat tudnak a háborúról

Az államfő a családját említve azt mondta, egyedül akkor tud fellélegezni kicsit, amikor róluk beszélhet, s ezt követően arra utalt, a gyerekek sokkal többet tudnak a háborúról, mint azt a felnőttek egyáltalán gondolnák.

„A fiam 9 éves, és már tudja az összes fegyver nevét. Mindannyian áldozatokat hozunk a hazánkért. A mi gyermekeink a gyermekkorukat áldozták fel”

– emelte ki.

A következő vendég – David Letterman interjúja Volodimir Zelenszkijjel című különkiadás már elérhető a Netflix műsorán, amelyben egy felkavaró, személyes és mélyenszántó beszélgetést láthatnak a nézők.