Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Zelenszkij: egy ránk kényszerített háborúban nem lehet igazságos béke

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozik, miközben Joe Biden amerikai elnökkel találkozik a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2022. december 21-én. Az Ukrajna ellen Oroszország által februárban indított háború kezdete óta ez Zelenszkij első külföldi utazása. MTI/EPA/Sipa USA POOL/Oliver Contreras
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása alapján minél tovább tart a háború, annál tovább tart az agresszió, ami azt jelenti, hogy a gyermeküket elvesztő szülők és családok annál tovább fognak a „revansnak élni”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán Washingtonba utazott, hogy kollégájával, Joe Bidennel tárgyaljon, illetve felszólaljon az amerikai Kongresszus előtt, s ez a háború kirobbanása óta az első alkalom volt, hogy az államfő külföldre látogatott.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A beszéde során többek között köszönetet mondott az Egyesült Államok támogatásáért, amelyet létfontosságúnak nevezett, majd kiemelte, hogy mindez egyfajta befektetés a globális biztonságba, illetve ígéretet tett arra, hogy Ukrajna sosem adja meg magát.

Majd az újságírók arról kérdezték, véleménye szerint mi a tisztességes módja a konfliktus lezárásának, amelyre vonatkozóan elsőként az apai helyzetéről beszélt – derül ki a Sky News beszámolójából.

„Sajnálom, hogy ma sokat beszélek a gyerekekről, de apaként szeretném hangsúlyozni, hogy hány szülő veszítette el fiát és lányát a fronton. Mi az igazságos béke számukra? A pénz nem jelent semmit, nincs kárpótlás vagy jóvátétel. Ők a bosszúból élnek”

– fogalmazott.

Végül arra utalt, minél tovább tart a háború, annál tovább tart ez az agresszió, ami azt jelenti, hogy a gyermeküket elvesztő szülők és családok annál tovább fognak a „revansnak élni”, hiszen „egy ránk kényszerített háborúban nem lehet igazságos béke”.