Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Zelenszkij megígérte: felszabadítja az ukrán városokat

MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 14. - 22:44

Volodimir Zelenszkij az esti beszédében az orosz megszállás alatt lévő ukrán városok felszabadításáról beszélt. 

Azonnal kiemelte, hogy több fegyverre van szükség a nyugati országoktól, és hozzátette, hogy „ennek a harcnak az ára számunkra nagyon magas – egyszerűen ijesztő”, és azt is megfogadta, hogy felszabadítják az orosz ellenőrzés alatt álló ukrán városokat.

Soron kívül Csütörtökön Kormányinfó, fontos bejelentések jöhetnek

„El fogunk menni minden városba, minden faluba, ahol nem a mi zászlónk leng a közigazgatási épületeken. Bár ott is sok ukrán zászló van, az emberek házaiban, ebben biztos vagyok. Láttuk már őket, amikor az emberek a megszállók ellen tüntettek. És újra látni fogjuk őket – mindenhol, amikor visszatérünk” – jelentette ki. 

Úgy folytatta, hogy „el fogunk menni Herszonba, és a herszoni civilek találkozni fognak a hadseregünkkel a város utcáin”. 

 „A megszállók kudarca, akik megpróbálták megünnepelni az úgynevezett Oroszország napját, csak azt bizonyítja, hogy Herszon ukrán város. És a hersoni lakosok csak ukrán ünnepeket fogják ünnepelni” – tette hozzá. 

Aztán kiemelte, hogy Melitopolba is fognak menni: „és  visszaadjuk minden melitopoli lakosnak a lehetőséget, hogy félelem nélkül élhessenek”.  

„És egyébként az összes kollaboráns, aki most azzal fenyegetőzik, hogy elveszi a földeket a melitopoli és más zaporizzsjai járásokban élő gazdáktól, valószínűleg maga is ezen a földön fog végezni” – jelentette ki. 

A végén Mariupolról szólt pár szót: „Mariupolba fogunk menni, és harmadszor is felszabadítjuk a várost. A náciktól 1943-ban egy briliáns hadművelettel szabadult fel” – idézi a Sky News.   

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.