Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Zelenszkij győzelmet akar az oroszok ellen 2023-ban

Fotó: Olena Zelenszkij, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felesége (k) Carlos Moedas lisszaboni polgármester társaságában a Web Summit nemzetközi technológiai konferencián, Lisszabonban 2022. november 3-án. A Web Summit a világ egyik legnagyobb startup- és technológiai vállalkozói rendezvénye. MTI/EPA/LUSA/Jose Sena Goulao
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt kívánta az új esztendőre, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút.

Ukrajna győzelmét kívánta 2023-ra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena oldalán mondott újévi üzenetében, amelynek szövegét szombat este tették közzé az ukrán kormány hivatalos Telegram-oldalán.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

Zelenszkij üzenetében arról beszélt, hogy nem kíván csodákat, mert ezeket manapság az ukránok saját maguk teremtik. Mint mondta, igaz barátokat sem kíván, mert szerinte a háború úgyis megmutatta, hogy kik minősülnek annak.

“Kívánjunk igaz szeretetet? Ebben az évben olyan erősen éreztük, mint azelőtt még soha. Kívánjunk hitet és reményt? Mindkettő már rég az ukrán fegyveres erőkben van. Kívánjunk az otthon melegét? Az ott van, ahol mi vagyunk szeretteinkkel. Kívánjunk fényt? Ez olyasmi, ami mindannyiunkban van, még akkor is, ha nincs áram” – hangsúlyozta az ukrán elnök.

“Boldog új évet! A győzelmünk évét” – zárta sorait Zelenszkij, egy fényképet is közzétéve egy gazdagon díszített karácsonyfa előtt.

(MTI)