Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Zelenszkij: Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában is fel kell hívni a figyelmet az orosz terrorra

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyi vezetõkkel tanácskozik dnyipropetrovszki régióban tett látogatása során 2022. július 8-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
not image

Nagy Noel

2022. július 13. - 22:27

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke egyértelműen emlékeztetett, hogy nem csak Európában kell felhívni a figyelmet az oroszok bűntetteire.

Zelenszkij elmondása szerint ezért Ukrajna mindent megtesz annak érdekében, hogy az ázsiai, afrikai és latin-amerikai országokban is felhívja mindenki figyelmét az igazságra, hogy Oroszország brutális támadást indított az ország ellen – idézte az Ukrajinszka Pravda.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

„Ukrajna diplomáciai tevékenysége nemcsak Európát és más régiókat célozza, ahol az ukrán diplomácia hagyományosan aktív. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Latin-Amerikában, Ázsiában és Afrikában is tudjanak a földünkön zajló orosz terrorról”

E három kontinens azért is lenne létfontosságú Ukrajna számára, mert Oroszország hagyományosan ezen térségekben igyekezett a befolyása lehet legnagyobb mértékű kiterjesztésére, amely többé-kevésbé sikerrel is járt.

Latin-Amerika esetében Brazíliát érdemes mindenképpen kiemelni, amely az oroszok és kínaiak által vezetett BRICS gazdasági szövetség tagja, illetve Argentínát, amely jelezte, hogy szeretnének egy napon a BRICS tagjai lenni.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Afrika esetében szintén a BRICS miatt Dél-Afrikát kell kiemelni, de az oroszok számos polgárháborús konfliktusban megjelentek valamely fél mögött, elég csak Malira, Líbiára vagy a Közép-afrikai Köztársaságra gondolni.

Ázsiában Oroszország leginkább a közép-ázsiai poszt-szovjet régióban volt erős, de újonnan a teljes összeomlás közepében lévő Sri Lanka is hozzájuk fordult segítségért. Zelenszkij tervei szerint az ilyen, oroszok által befolyásolt területeken kell emlékeztetni mindenkit az agresszor bűntetteire.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.