Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Zelenszkij: a háború kezdete óta több mint 200 ezer ukrán gyermeket hurcoltak Oroszországba

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyi vezetõkkel tanácskozik dnyipropetrovszki régióban tett látogatása során 2022. július 8-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
not image

Borbély Fanni

2022. július 17. - 06:42

Az ukrán elnök legfrissebb beszédében kijelentette, hogy az oroszok a háború kezdete óta több mint 200 ezer ukrán gyermeket hurcoltak Oroszországba.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hollandiai Hágában megtartott, az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos eseményen szólalt fel, s beszédét azzal kezdte, hogy még mindig nem derült ki, hogy az oroszok pontosan hány ukrán gyermeket raboltak el Ukrajnából.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Közlése szerint az előzetes számadatok azt mutatják, hogy az oroszok a háború kezdete óta több mint 200 ezer ukrán gyermeket hurcoltak el akaratuk ellenére Oroszországba – számolt be a Guardian.

A továbbiakban közölte, amellett, hogy több tízezer ukrán állampolgárt “öltek meg, kínoztak meg, csonkítottak meg”, további milliókat “deportáltak erőszakkal Oroszországba, vagy telepítettek ki az orosz agresszió következtében”.

A hollandiai Hágában megtartott konferencia legfőbb témája az orosz-ukrán háború volt, valamint az oroszok által Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekmények, illetve az ezen bűncselekményekkel kapcsolatos vizsgálatok összehangolására tett erőfeszítések.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.