Valami gond van a Barcával, Messi nélkül pláne

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 16. - 16:27

A játékosokat meglepte, hogy a Barca edzője nem reagált a Bayern taktikai lépéseire, azonban ők sem tudták alkalmazni a begyakoroltakat, leginkább a labdakihozatallal voltak problémáik.

A Barcelona öltözőjében az az érzés terjedt el a Bayern München elleni vereség után, hogy minden rosszul sült el. Ronald Koeman három játékrendszert dolgozott ki a Julian Nagelsmann áltál vezetett München ellen, azonban egyik sem hozott eredményt. Koeman biztos volt benne, hogy a taktikája működni fog, ennek ellenére a játékosok nem találták a megoldást a pályán. 

A holland edző tudta, hogy a Bayern elsősorban a széleken fog játszani, ezért utasította a két szélsőt, Sergi Robertót és Jordi Albát, hogy segítsenek Araujónak és Eric Garciának. Emiatt Busquets középen egyedül maradt, ezért Nagelsmann a támadás súlypontját áthelyezte oda. Sané sok labdát kapott középen, valamint Müller és Grotezka is kihasználta a szabad teret De Jong mögött. Lewandowski is a szokásostól eltérő pozícióban játszott, a gránitvörös-kékek pedig nem tudtak fogást találni a németeken. 

Annak ellenére, hogy a Bayern megszerezte a vezetést, Koeman nem változtatott a felálláson. A hátvédek nem tudták betartani az edző utasításait, Araujónak elvonták a figyelmét a folyamatos támadások, Eric Garcia pedig jobblábas játékos révén kevésbé tudott hasznosan játszani, ezért Piquének szinte teljesen egyedül kellett megoldani a dolgokat – állapította meg a sport.es.

A támadósorban is voltak problémák: Memphis Depay sem tudta hozni azt a szintet, amit eddig láthattunk tőle, ugyanis ő is más pozícióban játszott, a hamis kilencestől kicsit balra, a középpályához közelebb, abban a szerepkörben, amelyben Messit láthattuk. Bár Depay nagyon jó adottságokkal rendelkezik, a játékstílusától távol áll, hogy irányítsa a csapatot. 

Arra sem volt lehetősége, hogy összejátsszon Luuk De Jonggal, aki szintén szenvedett, amikor nem a megszokott helyén találta magát. 

A csapat a tavalyival ellentétben nem tudta alkalmazni ennek a felállásnak az előnyeit, ezért úgy tűnik, Koeman elveti ezt a taktikát, és visszatérnek a klasszikus 4-3-3-as játékrendszerhez, amellyel a katalánok jobb teljesítményt nyújthatnak.