Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Záporok zavarhatják meg a többórás napsütést hétfőn

Fotó: Unsplash/ freddie marriage
not image

Borbély Fanni

2022. október 2. - 23:15

Hétfőn is változékony időjárásra érdemes készülni: többórás napsütés várható, azonban helyenként nem kizárt, hogy záporok alakulnak ki, hevesebb széllökések kíséretében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a nyugati tájakat elérő összefüggő felhőzet fokozatosan kelet felé terjeszkedik, így a délután folyamán már nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Északkeleten a nappali gomolyfelhő-képződésből előfordulhat futó zápor, esetleg zivatar, eközben a Dunántúlon egyre több helyen lehet számítani időszakos esőre.

Az éjszaka első felében főleg az ország délnyugati felén eshet, majd észak, északnyugat felől gyors felhőzetcsökkenés megy végbe, a legtöbb helyen megszűnik a csapadék.

Hétfőn többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, északkeleten időszakosan össze is állhatnak a gomolyfelhők. Helyenként fordulhat elő zápor. Az északnyugati szél főként a nappali órákban nagy területen lesz erős, hétfőn elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 8 és 13 fok között várható, de a szélvédett, kevésbé felhős völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15 és 20 fok között várható.