Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

A zaporizzsjai régióban történt orosz bombázásban vesztette életét egy csecsemő

Fotó: Orosz ágyútűzben megsérült házánál, egy bombatölcsér mellett egy nő a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Kramatorszkban 2022. november 19-én. MTI/AP/Andrij Andrijenko
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az értesülések szerint a csapás idején épp egy nő vajúdott, a mentőalakulatok pedig egy orvost és egy nőt szabadítottak ki a romok alól.

Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat jelentése szerint az éjszaka folyamán orosz támadás ért egy szülészetet a zaporizzsjai régióban, amelynek következtében egy csecsemő vesztette életét.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

A Vilnyanszk városában található kétszintes épület szinte teljesen megsemmisült a becsapódás miatt, a helyszínen készült felvételeken pedig az látható, amint a kiérkező mentőegységek a romok között kutatnak lehetséges túlélők után.

Egyes ukrán tisztviselők szerint a bombázás idején épp egy nő vajúdott, az elhunyt csecsemő pedig kevesebb mint egy esztendős volt – közölte a Sky News.

Eddig egy nőt és egy orvost sikerült kimenteni a romok alól, emellett úgy vélik, hogy senki sem tűnt el, bár a munkálatok továbbra is folynak a helyszínen.

Az MTI szerint néhány nappal ezelőtt szintén támadás érte a Zaporizzsja megyei várost, amelyről Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője számolt be a Telegramon, kiemelve, hogy kilenc civil halt meg, valamint több lakóház is súlyosan megrongálódott.