Dollár
391,79 Ft
Euró
412,07 Ft
Font
480,12 Ft
Bitcoin
16,949 $

Gulyás Gergely személyesen jelezte, hogy nem lesz gigaberuházás Zamárdiban

Fotó: Építészfórum
not image

Nagy Noel

2021. október 20. - 11:46

Radikálisan átalakította volna Zamárdi városképét egy látványterv, amit egy országgyűlési képviselő kérésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter is kommentált.

Az Építészfórum beszámolója szerint a város látványterveket közölt a tervezett közel 12 hektáros területen történő beruházásról, amely a Szent István út mindkét oldalán nagy kiterjedésű kempingeket és nyaralókat érintene.

Soron kívül Németország szerint Oroszország nem tudja, és nem is fogja megnyerni a háborút

A Déli részre egy négycsillagos, 72 szobás konferencia- és wellness hotelt terveztek, valamint 756 lakóegységet és ehhez tartozó üzleteket, szolgáltatásokat kalkuláltak a tervekbe. A lakóépületek 3 és 5 emeletesek lennének, pince, földszint és tetőszint mellett.

A tervezők azzal érveltek, hogy az ötemeletes lakóházak egyrészt alacsonyabban tartják az érintett területek beépítettségét, másrészt a magasabban helyezkedő lakásokból kiváló panoráma nyílna a Balaton nyugati medencéjére és a Tihanyi-félszigetre.

WItzmann Mihály országgyűlési képviselő azonban közölte, hogy az építkezés több zamárdi lakost is aggasztana, ezért személyesen kereste fel Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a projekt leállítása miatt.

Gulyás ezzel egyetértett, szerinte a 19 társasház és a szálloda aránytalanul nagy beruházás lenne és egyáltalán nem illik a városképbe – írja az Infostart. A Miniszterelnökség szerint ezzel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata és a védett tihanyi tájkép is sérülne.

Gulyás jelezte azt is, hogy a Miniszterelnökég nem támogatja a beruházást és kizárt, hogy egy ilyen terv építési engedélyt kapjon, ugyanakkor jelezte: a Kormányhivatalban és az építésügyért felelős Miniszterelnökségen nincs is engedélyezési eljárás folyamatban ennek kapcsán.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.