Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Zaharova: az Északi Áramlat szivárgásaiból az USA profitál

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 30. - 05:26

Az orosz külügyi szóvivő csütörtökön azt sugallta, hogy az Északi Áramlat gázvezetékeken történt szivárgások valójában nagyon jól jöttek az Egyesült Államoknak, tagadva Oroszország bárminemű szerepét a rejtélyes támadásokban.

A TASS orosz állami hírügynökség beszámolója szerint Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön azt sugallta, hogy az Északi Áramlat gázvezetékeken történt több szivárgásos eset “előnyös az Egyesült Államok számára”, kiemelve, hogy ezzel az országnak lehetősége nyílik LNG-t szállítani Európába.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Az orosz külügyi szóvivő úgy fogalmazott, “itt az egyértelmű győztes Washington volt”, majd visszautalt arra, hogy az amerikai tisztviselők még jóval korábban utaltak arra, hogy az Északi Áramlat nem biztos, hogy olyan hosszú életű lesz – a jelek szerint pedig Zaharova ezt úgy értelmezte, mintha az Egyesült Államok tehetne a szivárgásokról.

Ezt követően konkrét példákat is említett saját meglátása igazolására: közölte, hogy az amerikai tisztviselők az elmúlt években több “szlogent, felhívást és beszédtémát” is terjesztett, melyek szerinte erre az eseményre utaltak.

Végezetül megtörtént, ami várható volt: Zaharova nyíltan kijelentette, hogy:

“Végül is Blinken (az amerikai külügyminiszter – a szerk.), vagyis önök soha nem titkolták, hogy a legfőbb cél az, hogy Európát elvágják az orosz energiaforrásoktól, és most nem tudják, hogy ki profitálhatna ebből. Ez az, amit önök akartak.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.