Újabb ikonikus divatház válik meg az állati szőrmétől

Fotó: Unsplash/ JR Harris
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 25. - 14:20

Több másik ikonikus márkát és divatházat követ az Yves Saint Laurent.

A világ egyik leghíresebb divatháza, a francia Yves Saint Laurent 2022-től a trendeket követve nem használ többé állati szőrmét a kollekcióiban. A döntést az anyavállalat, a Kering jelentette be pénteken.

A Kering egy másik márkája, a hazánkban kevésbé ismert Brioni az Yves Saint Laurent-hez hasonlóan szintén teljesen szőrmementessé válik. 

Történelmi jelentőségű állatvédelmi döntést hozott Izrael

A döntést az állatvédelmi szervezetek hosszú évek óta tartó nyomásgyakorlása is elősegítette. Az aktivisták és a civil szervezetek régóta azért küzdenek, hogy a divatipar teljesen leálljon az állati szőrme használatával. 

Ennek köszönhetően rengeteg divatház, például a Versace, a Chanel és a Michael Kors is így működik egy ideje – írja a 444 az AP hírügynökségre hivatkozva.

A Kering csoportján belül elsőként a Gucci vált szőrmementessé, ezt követte a Balenciaga, a Bottega Veneta és az Alexander McQueen. 

A PETA állatjogi szervezet több más akcióval együtt rendszeresen demonstrált az Yves Saint Laurent gyakorlata ellen, és ez így történt azután is, hogy Kate Moss szupermodell a divatház egy idei kampánya során valódi rókaszőr bundát viselt.