Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Karácsony előtt debütálhat a Xiaomi korszakalkotó csúcskategóriás okostelefonja

TÉMÁK:
#Mobil #Xiaomi
Illusztráció/Unsplash
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Azt követően, hogy a Qualcomm november 30-án felfedi a legújabb Snapdragon lapkakészleteket, a kínai gyártó implementálhatja őket a legújabb zászlóshajóiban.

A MyDrivers hírportál információi szerint a Motorola és a Xiaomi küzdhet majd meg a hónap végén bemutatásra kerülő Snapdragon 8 gen1 chipekért, így e két gyártó között dőlhet el, mely készülékek kaphatják meg elsőként a csúcsteljesítményű lapkákat.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

A lap bennfentes iparági forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a Xiaomi szimbolikusan december 12-ét választhatta a 12-es széria bemutatására, ami bár vasárnapra esik, mégis óriási durranás lehet, hiszen a vállalat ismét egy nagyszabású show lebonyolítását tervezi.

Nem csupán az alapmodell, hanem a jóval erősebb testvére, a Xiaomi 12X szintúgy debütálhat, az Ultráról viszont kiderült, csupán 2022 első negyedévében, minden valószínűség szerint február eleje környékén érkezhet.

A Xiaomi 12 ívelt kijelzővel funkcionál, melynek felső részében, egy punch hole-ba ágyazva foglalhat helyet a szelfikamera. A panel 120 Hz-es képernyőfrissítési rátával és 2K felbontással lett ellátva, a hátsó kamerarendszer fő alkotórészét képező 50 megapixeles szenzor pedig a Samsung egységét kaphatja meg.

Az okostelefonok előreláthatólag a legújabb Android operációs rendszerre épülő MIUI 13 kezelői felülettel működhetnek, míg a hátlapba szerelt masszív akkumulátor akár a 120 W-os gyorstöltési funkciót is támogatni fogja, így a leendő júzerek pillanatok alatt telepumpálhatják majd a lemerült mobilt megfelelő mennyiségű energiával.