Szűk két hét múlva érkezik a Xiaomi új csúcsmobilja

Illusztráció/Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. december 2. - 02:25

A legerősebb, újgenerációs Snapdragon 8 Gen 1 chippel felszerelt zászlóshajó a Snapdragon Tech Summit bemutatót követően válhat elérhetővé.

A Xiaomi alapítója és vezérigazgatója, Lej Csün bejelentette, hogy a Qualcomm csúcslapkakészletével ellátott Xiaomi 12 decemberben fog bemutatkozni a kínai gyártó nagyszabású show-ján – írta a GSM Arena portál.

Csün szinte semmit sem árult el a mobilról, csupán azt mondta, hogy a Xiaomi 12 modellek az elsők lesznek a világ okostelefonjai közül, melyek szívében a Snapdragon 8 Gen 1 lapkái duruzsolhatnak majd.

Még a pontos dátumot sem fedte fel, ám a korábbi pletykák szerint a mobil bemutatója minden bizonnyal december 12-én várható, ami tökéletesen passzolna a modell elnevezéséhez.

Habár Csün leszögezte, a Xiaomi 12 elsőként kaphatja meg az új SoC-t, a valóság ezzel szemben más, hiszen a Motorola három nappal korábban, december 9-én ránthatja le a leplet az Edge X30-ról, amit szintén az ominózus lapka fog hajtani.

A OnePlus, az Oppo és az iQOO szintén megerősítette, hogy Snapdragon 8 Gen 1 meghajtású okostelefonokat dobnak piacra, azonban ők sem bocsátkoztak részletekbe, és ugyanígy tettek a nubiánál és a ZTE-nél is, bár utóbbi gyártó csak 2022-ben szereli fel készülékeit a chippel.