Hamarosan Xbox konzolokon is elérhető lesz az Nvidia GeForce Now

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. október 26. - 22:30

Nemsokára Xbox One-ra, valamint Series X és Series S konzolokra is érkezik az Nvidia videojáték-streamelési szolgáltatása.

A GeForce Now kliensének október 21-én közzétett bétaverziója támogatja konzolokon a Microsoft Edge webböngészőt, ami azt jelenti, hogy az Xbox-felhasználók a browser segítségével könnyedén tudják streamelni játékaikat PC-ről, sőt felhőből is.

Az Nvidia szerint az Xbox-júzereknek lehetőségük nyílhat a szolgáltatással arra, hogy magasabb képkockasebességgel és kifinomultabb grafikával vigyék végig a játékokat alacsony latencia mellett – írta a The Tech Game.

Szó esett arról is, hogy az Xbox Series X konzolok sokkal gördülékenyebb játékélményt biztosíthatnak Edge böngészőn keresztül, hiszen a felhőben kimaxolt grafikára képes számítógépek futtatják a játékokat, így előfordulhat, hogy GeForce Now használata közben szebben fog kinézni egy adott game az alapváltozathoz képest.

Eddig érthető okokból kifolyólag ki volt tiltva az Nvidia szolgáltatása a Microsoft Edge-ből, viszont úgy tűnik, a redmondiak felismerhették a benne rejlő potenciált, ezért engedélyezték a streamelési platform elérhetőségét.

Egyelőre nem tudni, mikortól lesz teljes értékű a bétaverzió, ám az előző hónapok tendenciáiból kiindulva elképzelhető, hogy november közepéig megtörténhet a változás.