Az ellátási láncok válságának legújabb áldozata: az Xbox kontrollerek

Fotó: Twenty20
not image

Kolláth Benjámin

2022. június 24. - 07:01

Nagy-Britanniában sehol sem lehet jelenleg Xbox kontrollert kapni, ami nem meglepő a koronavírus-járvány kínai berobbanása és az orosz-ukrán háború közepette.

Előzmény:

 

A chiphiány világszerte megnehezítette tavaly a legújabb konzolok, a Sony PS5 és az Xbox beszerzését, bár egyes piacokat érzékenyebben érintett a dolog, mint másokat.

Most a PCWorld számolt be róla, hogy egy újabb tartozék beszerzésében jelentkezhetnek problémák, miután az Egyesült Királyságban nem lehet hivatalos forrásból még a legalapabb 1914-es kontroller is hiánycikk, de még a viszonteladóknál sem találni ilyet.

A Microsoft hivatalos közleményben jelentette be, hogy érzékelték a problémát és beszállítóikkal azon vannak, hogy a lehető leghamarabb kiküszöböljék a készlethiányt.

A gyártást mindenképpen hátráltatja a koronavírus kínai berobbanása miatt elrendelt zárlatok sorozata, ahogy az orosz-ukrán háború sem jön túl jól a next-gen konzoloknak, amiket lassan már az ág is húz.

A lap megvizsgálta a magyarországi helyzetet is és arra jutott, hogy itt még raktárról lehet rendelni mind Xbox-kontrollert, mind Series S és X konzolt, a Playstation 5-re azonban még másfél hónapot kell várni.