Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Xavi érkezése fenekestül felforgathatja a Barcát

Fotó: NOUSHAD THEKKAYIL
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Xavi Hernández érkezésével minden megváltozhat a klubnál, és nagy valószínűséggel lesznek olyan játékosok, akiknek menniük kell.

A Barca nagyon nehéz időszakon van túl: Messi elvesztése, a gazdasági válság és az előző edző alkalmatlansága mind rányomta a bélyegét a klub teljesítményére. Most azonban Xavi lehet az, aki igazi radikális változásokat eszközölhet a klubnál, ezzel pedig remélhetőleg képesek lesznek újra felemelkedni.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Habár Xavi még nem kezdte el az érdemi munkát, Joan Laporta már egy ideje figyeli azokat a potenciális játékosokat, akikkel a Barca is új szintre léphetne, az egyik ilyen játékos pedig Dani Olmo.

De az új játékosok érkezésével egyeseknek búcsút kell majd inteni, az egyik legesélyesebb pedig Samuel Umtiti, akinek távozása leghamarabb januárban, de legkésőbb a nyáron biztosan meg fog történni. A francia már sajnos nem képes ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint korábban, sérülései miatt pedig szépen lassan csúszott vissza a ranglétrán.

Habár még csak 27 éves, sajnos már nem képes úgy teljesíteni a pályán, ezért a Barca vezetése sem hajlik már a hosszabbításra, sokkal inkább olyan játékosok után kutatnak, akik új színt hozhatnak a csapatba – írja az El Nacional.

Nem szép ilyet mondani, de ha Xavi megérkezik, és elkezdi kidolgozni stratégiáját, Umtiti sajnos már csak a helyet fogja foglalni, hiszen az új edző új, fiatal és ígéretes arcokat szeretne látni a csapatban, akikkel hosszabb távon is tud tervezni.