Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Xavi döntései nagyon sokba kerültek a Barcelonának

MTI/EPA/Rodrigo Jimenez

Bense Róbert

2022. október 17. - 22:05

Nehéz héten van túl a Barcelona, az El Clásicón elszenvedett vereségben pedig Xavi keze is benne van.

Annak ellenére, hogy a katalánok a La Liga listavezetőjeként érkeztek meg Madridba, 3-1-re kikaptak ősi riválisuktól. Xavi tisztában van azzal, hogy nem könnyű a helyzetük, ezt ő maga is megerősítette – írja a Marca.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

„Nagyon rossz érzés, nehéz időszakon vagyunk túl” – mondta a mérkőzés után a Barcelona egykori játékosa, aki tavaly novemberben vette át a csapat irányítását, és egy meglehetősen mély gödörből sikerült kivezetnie az együttest.

Nem volt átütőerő a Barcelonában

Habár az idei szezon egész jól indult a katalánok számára, mostanra elfogyni látszik a lendület, a Bajnokok Ligájából gyakorlatilag kiestek, most pedig a bajnokságban is elvesztették vezető helyüket. A szakértők szerint Xavi több olyan döntést is hozott a Real Madrid ellen, melyek inkább csak rontottak a Barcelona esélyein.

Sergio Busquets egyértelműen hanyatló formát mutat. Ismét hiányzott belőle a sebesség és az erő. Az első gólnál Toni Kroos, a másodiknál pedig Fede Valverde járt túl az eszén. Dembele és Raphina szélsőként kezdtek, ám ők is gyenge formát mutattak.

De Jong cseréje ugyan némileg felpörgette a játékot, Pedri viszont visszafogta a csapatot, fásult volt, és inkább a pihentetett Gavit kellett volna bevetni, őt azonban mindössze a második félidő derekán állította be Xavi.

Alejandro Balde lecserélése szintén nem tartozott a legjobb lépések közé, hiszen jó meccse volt, gyakran láthattuk az ellenfél térfelén, a helyére érkező Jordi Alba ugyanakkor szinte semmit nem mutatott.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.