Xavi felajánlotta a Barca méregdrága igazolásának, hogy világklasszissá teszi

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. november 25. - 11:18

A Neymar utódjának igazolt játékos a sok sérülése miatt messze kevesebbet volt a pályán, mint azt várták, ráadásul most távozhat.

A Barcelona történetének egyik legnagyobb anyagi bukása lehet, ha Dembelé nem hosszabbítja meg a szerződését, és ingyen távozik. Neymar pótlására igazolták, és a noha képességei megvannak ahhoz, hogy igazi klasszis legyen, a sérülései rendbe közbeszóltak.

Több súlyos sérülés is hátráltatta, és legutóbb nyáron majdnem elhagyta a klubot, ám mivel ismét megsérült, maradnia kellett. Xavi érkezése hatással lehet a francia szélső karrierjére, és a Sport úgy tudja, hogy a Barca úgy edzője már beszélt a játékossal.

Ez egy nagyon nyugodt beszélgetés volt Xavi és Dembelé között, melynek ideje alatt a legenda arra biztatta a játékosát, hogy maradjon. Emellett minden segítségét felajánlotta neki ahhoz, hogy világklasszissá váljon.

Xavi egyik legfontosabb terve, hogy Dembelét a csapatnál tartsa, mert sok potenciált lát benne. Eddig a sérülései voltak azok, amik megakadályozták abban, hogy megmutassa, igazán mire is képes.

Sőt, Xavi egészen odáig ment, hogy azt mondta, Dembelé a világ legjobbja lehet a posztján, és ezt a beszélgetésük alkalmával is hangsúlyozta. Az edző számára különösen fontos volt, hogy egy őszinte és nyílt párbeszédet folytasson a sztárral, és természetesen arról is megkérdezte őt, hogyan érzi magát a sérülése után.

Főként Xavi irányította a beszélgetést, aki elmondta, mit vár Dembelétől, nemcsak ebben a szezonban, hanem a következőkben is. Szerinte az a legjobb döntés, ha a Camp Nou-ban marad, mert még mindig csak 24 éves, és nincs jobb hely a Camp Nou-nál a lehetőségei kiaknázására.

Csak úgy repkednek a nagy nevek a Manchester United kispadja körül, itt a következő

Xavi igyekezett meggyőzni arról a franciát, hogy elérheti mindazt Barcelonában, amit a megérkezésekor szeretett volna, amikor még Messi is a csapat tagja volt. A spanyol edző a saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen érzés ilyen fiatalon egy ekkora klubhoz alkalmazkodni, és ebben is segíteni tud neki.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Dembelé pozitívan fogadta beszélgetést, és hajlandóságot mutat arra vonatkozólag, hogy maradjon, de a döntés nemcsak az ő kezében van, nem kizárólag tőle függ a hosszabbítás.

Xavi arra is biztatta a sztárjátékosát, hogy a pályán vállaljon kockázatot, adott esetben nyugodtan hibázzon, nem fogja ezért őt hibáztatni, de annak nem örülne, ha nem használná ki a benne rejlő lehetőségeket.