Xavi csalódott, de győzni készül

Fotó: EPA/Alberto Estevez
not image

Nagy Noel

2021. november 24. - 08:46

Xavi nem tudta elrejteni frusztrációját a Benfica elleni, gól nélküli döntetlennel záródó mérkőzést követően.

A Movistar+ televíziós csatornának adott nyilatkozatában Xavi kifejtette, szerinte egyértelműen jobbak voltak a Benficánál, csak egy gól hiányzott volna, ami elmaradt. Jelezte: semmire nem elég az, hogy szerezte egy pontot.

Xavi ennek ellenére ambíciózusan áll a következő mérkőzéshez, ami viszont létfontosságú lesz a Barcelona számára: ha nem győzik le a Bayern München csapatát, és a Benfica nyer, akkor a katalánok az Európa Ligába kerülnek.

„Van még egy játéknap hátra és győzni megyünk Münchenbe. Mi vagyunk a Barcelona, persze, hogy a győzelemért megyünk. Ez azonban rajtunk múlik, szolidaritással és felelősségtudattal kell nekivágnunk. Magatartás tekintetében egyelőre elégedett vagyok”

idézte a Sport.es.

Xavi szerint jó fejlődésnek indult a Barcelona a kezei alatt, szerinte kezd lassan úgy kinézni a csapat, mint amit szeretnének a szurkolók látni. Elismerte ugyanakkor, hogy sokkal hatékonyabban kell dolgozniuk, több gólt kell szerezniük, hogy az eredmények is jöjjenek.

Meglátása szerint egyébként a sérüléséből felépülő Ousmane Dembélé beállásának hatalmas hatása volt a mérkőzésre. Xavi úgy véli, sokkal energikusabb és lendületesebb lett a csapat játéka a francia beállásával, így egyértelmű, hogy ő képes lehet arra, hogy mérkőzéseket döntsön el.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK