Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Xavi szerint a Barca volt a jobb csapat vasárnap, de nem nyerték meg a bajnokságot

Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Xavi Hernandez, a Barcelona edzője magabiztosan tekint előre a Real Madrid legyőzését követően, de szerinte a 12 pontos előny tudatában sem dőlhetnek hátra.

A Barcelona végül fordítani tudott a Real Madrid ellen vasárnap este, méghozzá drámai körülmények között. Tömve voltak a lelátók a Camp Nou-ban, sok hírességet lehetett látni, Majka, a híres magyar rapper szintén kint volt a meccsen a fiaival, akárcsak Novák Katalin, Magyarország köztársásági elnöke.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A Barcelona előnye 12 pont, és mivel 12 meccs maradt hátra a bajnokságból, erősen valószínűtlen, hogy a Real Madrid képes lesz előzni. A győztes gólt ráadásul a kispadról beállt és sokat kritizált Kessie szerezte.

„Nincs vége, még nem érzem úgy, hogy bajnokuk vagyunk, de ez egy hatalmas lépést jelent előre.” – fogalmazott Xavi a mérkőzést követő sajtóeseményen. „Boldog vagyok, mert 12 pont az előnyünk 12 meccsel a vége előtt, de még nincs vége. Csak mi veszíthetjük el a LaLigát, így nem kapcsolhatunk ki, nem lazíthatunk. Sok meccs van hátra.”

Xavi óvatos marad, az előny ellenére is

A Barcelona már zsinórban három győzelemnél jár a Madrid ellen, amire több mint 10 éve nem volt példa. Akkor még Pep Guardiola irányította az alakulatot, aki a helyszínen követte figyelemmel az eseményeket.

Xavi 18 hónappal ezelőtt vette át az irányítást, amikor a Barcelona csak a kilencedik helyen állt. Végül másodikok lettek, és jó esélyük van arra, hogy idén újra felérjenek a csúcsra. „Nem hiszem, hogy eléggé értékelhetik azt, amit a játékosok tesznek le az asztalra. Csak 10 pontot vesztettünk eddig a LaLigában. Nem hinném, hogy eleget beszélnek erről, rendkívüliek voltak.”

„Nézzék meg, honnan jöttünk fel. Az előző szezont 13 pont lemaradásban fejeztük be. 3 pont volt a hátrányunk, amikor októberben elvesztettük a Clasicót. Ez 15 pontos pluszt jelent azóta.” – idézte az ESPN Xavit.

A Barcelona edzője úgy érzi, megérdemelték a győzelmet. „Voltak lehetőségeink, és mi voltunk azok, akik irányították a játékot. Általánosságban jobbak voltunk a Madridnál. Azt gondolom, a kulcs az volt, hogy minimalizáltuk, milyen gyakran adtuk el a labdát. Nem hagytuk, hogy kontrázzanak.”

„Magabiztosak voltunk a labdával, és a mérkőzés számos szakaszát uraltuk. A legutóbbi meccsen ők domináltak le bennünket, de ma nem. Mi voltunk a jobbak.” – tette egyértelművé a katalánok trénere.